Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book tour – Review & Giveaway: Η Λάεεν και το Μεγαλείο της – Το έπος της Λάεεναρ, του Άγγελου Αναγνωστόπουλου

Τίτλος: “Η Λάεεν και το Μεγαλείο της – Το έπος της Λάεεναρ”
Συγγραφέας: Άγγελος Αναγνωστόπουλος
Κατηγορία: Φαντασίας
Παράξενος Ελκυστής
Εκδόθηκε: 2021 – 146 σελίδες

Η δημιουργία της Λάεεν αποτελούσε το ύψιστο επίτευγμα του Δημιουργού Γκαράκουε. Ξεκινώντας από το μηδέν, ο Δημιουργός έφτιαξε τον κόσμο της Λάεεν, τα όντα τα οποία θα τον βοηθούσαν να τον κάνει αψεγάδιαστο και ισορροπημένο, καθώς κι εκείνα που θα τον κατοικούσαν.

Από τη δημιουργία της, η Λάεεν δεν είχε γνωρίσει τίποτε άλλο παρά εξέλιξη, ευημερία και ως επί το πλείστον ειρήνη. Οι τρεις λαοί, Ντάνταρον, Μάλλιντορ και Ναράνταρ, ζούσαν φιλήσυχα στα βασίλειά τους κι ο καθένας φρόντιζε για τη δική του ευημερία.

Όλα αυτά όμως αλλάζουν, όταν στην ήπειρο της Λάεεναρ μια αλλαγή στη φυσική τάξη των πραγμάτων θα διαταράξει την ειρήνη μεταξύ των φυλών και θα προκαλέσει έναν αιματηρό πόλεμο. Αυτοί που αποκαλούνταν αδελφοί θα γίνουν αδελφοκτόνοι, ενώ άλλοι θα καταπατήσουν τις αρχές στις οποίες ήταν κάποτε πιστοί.

 Μια ιστορία με φαντασία, προδοσία, ανδρεία και μάχες θα αλλάξει για πάντα τη Λάεεναρ, αλλά και τη Λάεεν στο σύνολό της, ενώ θα αποδείξει πως, εν τέλει, τίποτα δεν είναι εξ ολοκλήρου άσπρο ή μαύρο. Ποιος τελικά αξίζει να έχει στα χέρια του τη δύναμη για να εξουσιάζει τη Λάεεναρ; Θα επικρατήσει το καλό ή το κακό, το φως ή το σκότος;

Το έπος της Λάεεναρ είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων υπό τον γενικό τίτλο “Η Λάεεν και το μεγαλείο της”

Links:  | Goodreads | Παράξενος Ελκυστής  |

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Άγγελο Αναγνωστόπουλο (@anagnoag) ετοίμασαν έναν Facebook διαγωνισμό στο προφίλ @aggelina papathanasiou
 
Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Η Λάεεν και το Μεγαλείο της” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr.
Ο διαγωνισμός λήγει στις 01/07/2021.

Συνέντευξη με τον συγγραφέα

@ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας αρέσει ή σας εμπνέει να καθίσετε και να γράψετε;

-Αγαπημένο μου σημείο για να γράφω είναι το καθιστικό του πατρικού μου, ένας χώρος με ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι και τζαμαρία, από την οποία μπαίνει το φως του ήλιου.

iliadamichailidi

Από πού εμπνευστηκατε την ιστορία?

-Η έμπνευση ήρθε κυρίως από κάποια βιβλία που είχα διαβάσει εκείνον τον καιρό, κυρίως από το Σιλμαρίλλιον του Τόλκιν θα έλεγα.

@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τι σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

-Από παιδί λάτρευα τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια του φανταστικού. Η ιδέα ενός κόσμου πολύ πιο διαφορετικού και ενδιαφέροντα από τον δικό μας, πάντα με εξίταρε. Ποια όντα τον κατοικούν; πως είναι εμφανισιακά; τι σχέσεις έχουν μεταξύ τους; όλες αυτές είναι ερωτήσεις που με ιντριγκάρουν.

Vivliofagos

Ποιο είναι το καλύτερο στοιχείο της Λάεεν και ποιο το χειρότερο; (Ως κόσμος)

-Το καλύτερο στοιχείο του κόσμου της Λάεεν πιστεύω πως είναι η θεϊκή παρουσία. Δηλαδή οι θνητοί έχουν, σπάνια μεν, επαφές με θεϊκά όντα, όχι βέβαια με τον ίδιο το δημιουργό, αλλά με απεσταλμένους του. Το χειρότερο στοιχείο είναι πως λόγω αυτής της επαφής, οι θνητοί πολλές φορές βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμάχης των ανωτέρων όντων, πληρώνοντας πράγματα που δεν θα έπρεπε.

Aggelina Papathanasiou

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς ;

-Απάντηση: Ο αγαπημένος μου συγγραφέας είναι ο J. R. R. Tolkien. Άλλοι που μου αρέσουν είναι η Κίρα Σίνου, ο Markus Heitz και ο Aaron Rosenberg.

ta vivlia tis nonis

Υπήρξε κάποια σκηνή ή ήρωας που να σας δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;

– Θα έλεγα πως ολόκληρο το πρώτο μέρος του βιβλίου με δυσκόλεψε, γιατί σε αυτό λαμβάνει χώρα η κοσμογονία. Έπρεπε να σκεφτώ πολλά πράγματα προκειμένου να μην αφήσω κάποιο, έστω μεγάλο, κενό. Έπειτα με δυσκόλεψε και το τέλος του βιβλίου, καθώς ήθελα να είναι γκράντε, αλλά όχι υπερβολικό.

insatiable readings

Ποιος είναι Άγγελος Αναγνωστόπουλος; Με τι ενθουσιάζεται; Τι τον γεμίζει; Τι τον εμπνέει; Τι εκτιμά και τι αγαπάει περισσότερο;

-Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος είναι ένας φοιτητής αρχαιολογίας από το Ναύπλιο, μόλις 20 χρονών και με πολλές φιλοδοξίες για το μέλλον. Τον γεμίζει ο χρόνος που περνάει με τους φίλους του και όταν συγγράφει, τον εμπνέει η καθημερινότητά του στην πόλη, αλλά και στο χωριό. Εκτιμά το καλό φαγητό και την καλή παρέα, την εμπιστοσύνη και την συντροφικότητα. Αγαπά τη συγγραφή, τις πολεμικές τέχνες, τις σειρές και τα επιτραπέζια παιχνίδια.

emilysbookland

Από που εμπνευστήκατε τα ονόματα των ηρώων σας;

-Η έμπνευση για τα ονόματα των ηρώων μου μπορώ να πω πως ήρθε αβίαστα. Δηλαδή, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του κάθε ονόματος, μου έβγαζε μια συγκεκριμένη αύρα. Αυτή η αύρα περνούσε αργότερα και στο όνομά του, ή τουλάχιστον ταίριαζε σε αυτό που είχα στο μυαλό μου. Φυσικά, οι καταλήξεις σχεδόν όλων των ονομάτων είναι συγκεκριμένες, καθώς διαφοροποιούν τη φυλή και το γένος του κατόχου.

Γνωρίστε τον συγγραφέα Άγγελο Αναγνωστόπουλο

Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλοςγεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Μεγάλωσε στο Ναύπλιο, όπου πέρασε τα σχολικά του χρόνια και πλέον ζει στην Αθήνα. Σπουδάζει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Η ενασχόλησή του με το είδος του φανταστικού από μικρή ηλικία, όσον αφορά ταινίες, παιχνίδια και –φυσικά– βιβλία, τον ώθησε στο να ξεκινήσει να συγγράφει δικές του ιστορίες με γνώμονα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

«Η Λάεεν και το Μεγαλείο της» είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα, μια απόπειρα που έχει ξεκινήσει από τα σχολικά του χρόνια και έχει στόχο της να γίνει μια σειρά βιβλίων φαντασίας.

Όταν ξεκίνησε να συγγράφει, είχε ως στόχο να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο, κάτι δικό του που θα ήταν όσο γίνεται αποστασιοποιημένο από τις συμβατικές έννοιες του κόσμου του φανταστικού. Ήθελε να φτιάξει έναν φανταστικό κόσμο, με τις δικές του ιδιαιτερότητες και τη δική του ιδιοσυγκρασία, με το ανάλογο βάθος που αρμόζει σε κάτι τέτοιο.

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει βιβλία των αγαπημένων του συγγραφέων, παίζει επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, ασχολείται με τη μουσική και τις πολεμικές τέχνες.

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook  |

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: