Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book tour & Giveaway: Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα, της Αφροδίτης Καριοφύλλη


Τίτλος:  Σκοτεινό ερωτικό ξέσπασμα
Συγγραφέας:  Αφροδίτη Καριοφύλλη
Κατηγορία: Ανθολογία Διηγημάτων
Εκδόσεις Πηγή
Εκδόθηκε: 2020 – 144 σελίδες

Εµµονές, εθισµοί, απιστίες, εκµετάλλευση, εκδίκηση, µαταιοδοξία, απόγνωση, σχιζοφρένεια, µισοκοιµούνται µέσα στις ερωτικές περιπτύξεις των σελίδων αυτού του βιβλίου, περιµένοντας να ξυπνήσουν και να οδηγήσουν τους ήρωες στο απόλυτο σκοτάδι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, µα και µανιακοί, ασθενείς, επαγγελµατίες του σεξ, πλαστικές κούκλες, κάµερες, και ένα τσίρκο, όλα κοµµάτια µιας ερωτικής συλλογής γεµάτης µυστικά.

Δώδεκα διηγήµατα που τα ενώνουν τα πάθη και οι λάγνες απολαύσεις, µε πρωταγωνιστές που άλλοτε παραδίνονται άνευ όρων στην ηδονή, και άλλοτε παλεύουν έντροµοι να γλιτώσουν από το αναπόφευκτο φινάλε τους.

Στο «Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασµα» το σεξ δεν γεννά ζωή, αλλά οδηγεί στην ανυπαρξία.

Links: pigi | goodreads  | biblionet  |


Link αγοράς:    pigi   |   public  |  biblionet   |   protoporia  |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Αφροδίτη Καριοφύλλη  @aphroditekariofillis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @bookworms_worldwide. Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Σκοτεινό Ερωτικό Ξέσπασμα” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 08/09/2020.

Συνέντευξη με την συγγραφέα

pinkALibre

Ποια είναι τα επόμενα βήματα σας;

Αγαπώ πολύ την ερωτική λογοτεχνία και έχω πολλές ιστορίες της ίδιας θεματολογίας ακόμα. Έχω ήδη ξεκινήσει να δουλεύω το επόμενο βιβλίο μου που έχει θέμα το σεξ και το διαδίκτυο και θα αποτελείται από διηγήματα και πάλι. Θα ήθελα να δουλέψω σε μια μεγαλύτερη φόρμα, μια νουβέλα ή ένα μυθιστόρημα, αλλά ίσως το επιχειρήσω αργότερα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσω να διαβάζω και να γράφω. 

helena_zelin

Πως προέκυψε η ιδέα για το βιβλίο;

Η ιδέα προέκυψε μέσα από συζητήσεις στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής που παρακολουθούσα. Μέχρι τότε, σκεφτόμουν να γράψω κάτι πιο ρομαντικό. Μου άρεσε η ερωτική λογοτεχνία, αλλά και διαφορετικά είδη όπως ο τρόμος. Εκεί πειραματίστηκα αρκετά σε όλα. Η δασκάλα μου, Ευλαμπία Τσιρέλη, μού πρότεινε να τα συνδυάσω και τελικά χαίρομαι που ακολούθησα τη συμβουλή της.

book_observatory_

Σκοπεύετε στο μέλλον να επανέλθετε με καινούρια βιβλία ερωτικής λογοτεχνίας;

Σίγουρα. Ήδη έχω αρχίσει να δουλεύω το επόμενο βιβλίο, το οποίο δεν εμπεριέχει όλες τις ιδέες μου. Υλικό υπάρχει στην άκρη αρκετό για επόμενες δημιουργίες. 

emilysbookland

Τι σας ώθησε να γράψετε ένα βιβλίο με τόσο δυνατές έννοιες όπως οι εµµονές, εθισμοί, απιστίες, εκμετάλλευση και οι υπόλοιπες ψυχικά οδυνηρές έννοιες που περιγράφονται; 

Θέλησα να μιλήσω για την σκοτεινή πλευρά του σεξ και πού μπορεί αυτή να οδηγήσει τον άνθρωπο. Θεωρώ ότι αυτές οι καταστάσεις δεν θα πρέπει να ρομαντικοποιούνται και, δυστυχώς, το βλέπω πολύ συχνά σε βιβλία. Άντρες σκληροί και κακοποιητικοί, γυναίκες αδύναμες αλλά και γυναίκες δηλητήριο, βιαστές που κατά βάθος αγαπούν και άλλα τέτοια τρομερά λάθη. Θέλησα απλώς να πω την αλήθεια για όλα αυτά. Ωμά και ρεαλιστικά. 

iliadamichailidi

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του σεξ στη ζωή των ανθρώπων;

Το σεξ είναι μια βασική μας βιολογική ανάγκη και από αυτήν εξαρτάται η επιβίωσή μας, οπότε θα πω ότι είναι πολύ σημαντικός. Αν το προσπεράσουμε αυτό, πάλι θα πω πολύ σημαντικός, αφού βλέπουμε πόσα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας έχουν ως κίνητρο το σεξ. Άλλοι το αποζητούν απεγνωσμένα, άλλοι θέλουν να το αποφύγουν και το δαιμονοποιούν, άλλοι το χρησιμοποιούν, άλλοι το μελετούν. Σχεδόν όλοι όμως κάποια στιγμή στη ζωή τους ασχολούνται με αυτό με κάποιο τρόπο. 

lefkisbooks

Έχετε ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σας;

Το επόμενο βιβλίο που ήδη δουλεύω έχει θέμα το σεξ και το διαδίκτυο και θα αποτελείται πάλι από διηγήματα. Η ιδέα ξεφύτρωσε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν αντιλήφθηκα πόσο οι άνθρωποι ψάχνουν το σεξ ακόμα και μέσα σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, έστω και αν βρίσκονται πίσω από μια ψυχρή οθόνη. 

Bookworms _worldwide

Βασίζονται οι ιστορίες σου σε πραγματικά γεγονότα;Οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι προϊόντα μυθοπλασίας, αλλά σε όλες περιπτώσεις έχω εμπνευστεί από υπαρκτές καταστάσεις. Για παράδειγμα, το διήγημα «Επανόρθωση» έχει ως κεντρικό θέμα τις μυστικές κλινικές επανόρθωσης των ομοφυλόφιλων στο Εκουαδόρ και το διήγημα «Οξυγόνο» το βάσισα σε ένα ρεπορτάζ που  παρακολούθησα και αφορούσε μια ντομινατρίξ και τις αντρικές φαντασιώσεις σεξουαλικής απαγωγής.

insatiable readings

Οι ήρωες των βιβλίων σας έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία γνωρίζετε και ακολουθείτε ως την τελευταία σελίδα ή υπάρχει πιθανότητα «αυτονόμησής» τους κατά τη διάρκεια συγγραφής του βιβλίου;

Κάθε ιστορία είναι για μένα ένα ταξίδι. Τα ταξίδια μού αρέσει να έχουν έναν προορισμό και να τα έχω προγραμματίσει όσο καλύτερα μπορώ. Θέλω να γνωρίζω που θα πάω, για να μην περιφέρομαι άσκοπα για καιρό. Οπότε πάντα ξεκινάω από το τέλος. Πριν ξεκινήσω να γράφω έχω σχεδιάσει το φινάλε, την πλοκή, τους χαρακτήρες και αρκετές λεπτομέρειες. Έτσι δεν αφήνω πολλά περιθώρια στους πρωταγωνιστές να κάνουν του κεφαλιού τους. Υπάρχουν στιγμές που κάποιες μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν την πορεία των ηρώων, αλλά όχι τόσο ώστε να αλλάξουν το φινάλε.

@ikaria_books_and_chocolate

Ποιοί συγγραφείς ή βιβλία πιστεύετε πως σας έχουν επηρεάσει;

Οι Γάλλοι συγγραφείς ερωτικής λογοτεχνίας αποτέλεσαν για μένα μεγάλη πηγή έμπνευσης. Μελετώντας έργα των Ντε Σαντ, Μπατάιγ, Απολλιναίρ και πολλών άλλων, συνειδητοποίησα πόσα πολλά και βαθιά μηνύματα μπορεί να περάσει ένας συγγραφέας χρησιμοποιώντας ένα τόσο παρεξηγημένο είδος. Επίσης έριξαν αρκετά τους ενδοιασμούς μου όσον αφορά τη χρήση σκληρής και ρεαλιστικής γλώσσας, καθώς αντιλήφθηκα ότι τίποτα από όσα ήθελα να γράψω δεν ήταν τόσο ακραίο όσο το θεωρούσα. Τα πάντα έχουν γραφτεί.

Aggelina Papathanasiou

Έχετε παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα σεμινάρια στην εξέλιξη του συγγραφέα;

Πόσο θα βοηθήσουν τα σεμινάρια έναν συγγραφέα εξαρτάται από δυο παράγοντες εξίσου. Από τον ίδιο τον συγγραφέα και κατά πόσο ο ίδιος είναι έτοιμος να δεχτεί κριτική και να δουλέψει σκληρά και από τον δάσκαλο που θα πρέπει να μεταδώσει τις γνώσεις του χωρίς να «χαϊδεύει αυτιά» και χωρίς φόβο ότι κάποια μέρα ο μαθητής μπορεί να τον ξεπεράσει. Όταν τηρούνται αυτές οι δυο προϋποθέσεις τα σεμινάρια βοηθούν τον συγγραφέα να ξεδιπλωθεί. 

nonouka_book_lover

Θα γράφατε ποτέ ένα παραμύθι ;

Γενικά, η θεματολογία που επιλέγω προς το παρόν δεν έχει καμία σχέση, αλλά στη ζωή όλα είναι πιθανά. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ασχοληθώ και με άλλα λογοτεχνικά είδη στο μέλλον. Αν κάποια στιγμή αποφασίσω να μιλήσω για κάποιο θέμα που θα ταίριαζε να γραφτεί ως παραμύθι, ίσως το επιχειρήσω.

Γνωρίστε την συγγραφέα Αφροδίτη Καριοφύλλη

Η Αφροδίτη Καριοφύλλη γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει µε τον σύζυγο και τα δύο αγόρια της. Ξεκίνησε να πειραµατίζεται µε τη γραφή το 2009. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία την έσπρωξε, λίγο αργότερα, να παρακολουθήσει αρκετά εργαστήρια δηµιουργικής γραφής. Από εκείνη τη στιγµή δεν έχει σταµατήσει να πλάθει ιστορίες. To πρώτο της διήγηµα, «Πληγές», εκδόθηκε στη συλλογή του Εργαστηρίου Συγγραφής Imaginarium µε τίτλο «Ιστορίες του Άλλοτε» και το δεύτερο, «Απρόβλεπτο», στη συλλογή µε τίτλο «Το έπος της Φαντασίας III», αµφότερα από τις Εκδόσεις iWrite.

Social Media Links: goodreads | facebook  |  instagram  |  twitter  |

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: