Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book tour & a Giveaway: Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου, της Μαρίας Αλεξοπούλου

Τίτλος βιβλίου : Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου
Συγγραφέας: Μαρία Αλεξοπούλου
Κατηγορία: Συλλογή Διηγημάτων
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή
Εκδόθηκε: 2020

Περίληψη βιβλίου

Η Μελίνα αποκοιµήθηκε, µε τον απαλό ήχο της βροχής να τη νανουρίζει. Όταν οι σταγόνες άρχισαν να µαστιγώνουν το παράθυρο, ξύπνησε, αλλά βυθίστηκε σε µία νέα τυφλή πραγµατικότητα. Άκουγε παραµορφωµένους ήχους στην προσπάθειά της να βλεφαρίσει. Επιχείρησε να στυλώσει τα πόδια της, καθώς ο σπόρος του φόβου είχε ήδη βλαστήσει στην ψυχή της. Η θλίψη που φώλιαζε µέσα της ξάφνου φούσκωνε σαν κατακλυσµιαία παλίρροια. Θα µπορέσει να διαβεί αυτό το δύσβατο µονοπάτι που την κρατάει µακριά από την ευτυχία;

Πρόκειται για µία συλλογή 20 σπονδυλωτών διηγηµάτων. Μία ωδή πάνω στην αδελφική αγάπη που σφυρηλατείται τόσο µέσα από χαρές αλλά κυρίως µέσα από δυσκολίες. Ένας στοχασµός για τις φιλίες που είτε γεννιούνται είτε διαλύονται. Ένας φάρος ελπίδας για όσους ζουν µέσα στο πνιγηρό σκοτάδι του φόβου.

«Να προσπεράσω τη ζοφερή σκιά που παραµονεύει.
Να αλυσοδέσω τον φόβο που θέλει να κυριαρχήσει.
Να κερδίσω την ανάσα ελευθερίας που ξεφεύγει.
Να προσπεράσω.
Να αλυσοδέσω.
Να κερδίσω.
Τον πανικό»

Links: pigi   |  eshop  |  Λαβύρινθος  |   ΙΑΝΟΣ  |  Πρωτοπορία  |   Πολιτεία  |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Μαρία Αλεξοπούλου  @onegirlonepen ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ της @iliadamichailidi. Τα δώρα του νικητή είναι το βιβλίο «Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου» και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις  08/12/2020.

Συνέντευξη με την συγγραφέα

book_observatory_

Γιατί αποφάσισες να ξεκινήσεις τη συγγραφή με διηγήµατα;

Θεώρησα πως θα ήταν πιο εύκολο να ξεκινήσω με ένα βιβλίο μικρότερης έκτασης για να μην ξεχειλώσει η ιστορία. Επιπλέον, φοβόμουν ότι μπορεί να μην κατάφερνα να το ολοκληρώσω.

zoipappa_beatha 

Κάνετε σχεδιάγραμμα πριν ξεκινήσετε να γράφετε ή ανακαλύπτετε την ιστορία γράφοντας;

Επειδή είμαι control freak φτιάχνω ένα σχεδιάγραμμα για να χαλιναγωγήσω τον εαυτό μου. Από την αρχή του βιβλίου γνωρίζω πως θα καταλήξει η ιστορία και απλά προσθέτω τις υπόλοιπες ψηφίδες στο μωσαϊκό.

ikaria_books_and_chocolate

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να πάρουν οι αναγνώστες αφού διαβάσουν το βιβλίο;

Παρόλο που είναι μελαγχολικό σαν βιβλίο, θα ήθελα να ευαισθητοποιήσει το αναγνωστικό κοινό και εμφυσήσει ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Γιατί κι εγώ αναζητούσα ένα ανάγνωσμα για να γαληνέψω αλλά χωρίς να είναι ένα καθαυτό βιβλίο αυτοβοήθειας.

emilysbookland

Τι σας ώθησε να αγγίξετε ένα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η αδελφική αγάπη;

Αυτό που με ώθησε ήταν η αστείρευτη αγάπη για την αδελφή μου που είναι και η εικονογράφος του βιβλίου. Ήθελα να εξάρω αυτήν τη σχέση γιατί η ζωή μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δική της. Υπάρχει σε κάθε μου ανάμνηση, είτε όμορφη είτε θλιβερή.

iliadamichailidi

Ποια η πηγη εμπνευσης σας?

Μέχρι τώρα νιώθω πιο άνετα να γράφω ιστορίες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα. Είναι πιο εύκολο να μεταφέρω ατόφια συναισθήματα. Όμως επειδή λατρεύω τα fantasy μυθιστορήματα θέλω κάποτε να καταπιαστώ με το συγκεκριμένο είδος.

Lefkisbooks

Ήταν το όνειρο σας από μικρή να γίνεται συγγραφέας;

Καμία σχέση, μικρή ήθελα να γίνω pop-icon όπως η Britney! Την τελευταία τριετία που είμαι βιβλιοφάγος μου γεννήθηκε η ατέρμονη ανάγκη να γράψω κάτι δικό μου. Παραδόξως στο σχολείο δεν μου άρεσε το μάθημα της έκφρασης-έκθεσης! Ένιωθα ότι έπρεπε να μπω σε ένα συγκεκριμένο καλούπι και περιοριζόμουν. Τώρα όμως έχω αποκτήσει την ελευθερία και θέλω να προσφέρω στον λογοτεχνικό κύκλο που τόσο εκτιμώ.

authoring.melodies

Το βιβλίο βασίζεται σε φανταστικά ή και πραγματικά γεγονότα;

Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα στην πιο ανόθευτη μορφή τους. Θεωρώ πως εύκολα σπάει κάποιος τον κωδικό ότι η Μελίνα είμαι εγώ και η Ιόλη η αδελφή μου, η Ιωάννα. Επειδή το βιβλίο είναι ορμώμενο από πραγματικά γεγονότα ήταν ‘’επώδυνη’’ η διαδικασία της συγγραφής αλλά χαίρομαι που οπλίστηκα με θάρρος.

social_lurking

Πως αποφασίσατε να γράψετε μια συλλογή διηγημάτων και πιστεύετε θα γράψετε κάποια στιγμή ένα μυθιστόρημα;

Ξεκίνησα διστακτικά να καταθέτω τις μετέωρες σκέψεις μου στο πάλλευκο χαρτί και συνειδητοποίησα πως είχαν τη μορφή του διηγήματος. Στο μακρινό μέλλον θα ήθελα να αποκτήσω την συγγραφική άνεση ώστε να παραδώσω ένα άρτιο μυθιστόρημα.

ta_vivlia_tis_nonis

Αυτή τη περίοδο γράφετε κάτι ;

Στην πρώτη καραντίνα ολοκλήρωσα την πρωτόλεια συγγραφική μου προσπάθεια που κρατάμε στα χέρια μας. Επομένως ήταν μονόδρομος το να ξεκινήσω να ασχολούμαι πάλι με την συγγραφή αφενός για να εξωτερικεύσω το άγχος, αφετέρου για να αξιοποιήσω δημιουργικά τον χρόνο που κυλάει ράθυμα. Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με δύο συλλογές, η μία είναι ποιητική, η άλλη ιστορίες τρόμου.

insatiable readings

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Προ αρκετών ετών, φοίτησα στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Αθήνας, όπου διάλεξα την κατεύθυνση της Ιστορίας, παρόλο που με γοήτευε η ριψοκίνδυνη καριέρα της Lara Croft. Έχω εργαστεί ως αρθρογράφος σε διάφορα site, την τελευταία τριετία έχω δημιουργήσει το blog «One girl, one pen» όπου παρουσιάζω τις βιβλιοπροτάσεις μου αλλά και τις ποιητικές μου απόπειρες. Πέρα από την αρθρογραφία, λατρεύω τη διδασκαλία ειδικά σε παιδιά δημοτικού γιατί είναι μεταδοτικός ο ενθουσιασμός τους.

Vivliofagos

Πως επέλεξες τον τίτλο του βιβλίου σου;

Καθώς έγραφα το βιβλίο και βουτούσα στο άδυτο του μυαλού μου σχηματίστηκε ο τίτλος με παχιά μαύρα γράμματα. Δεν σκέφτηκα ποτέ εναλλακτικό τίτλο, ήμουν πεπεισμένη πως ήταν αντιπροσωπευτικός του περιεχόμενου. Χάρηκα δεόντως που οι ‘’Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή’’ ενέκριναν τον τίτλο και το μελαγχολικό στήσιμο του βιβλίου.

Γνωρίστε την συγγραφέα  Μαρία Αλεξοπούλου


 

Βιογραφικό σημείωμα
Σαν καθαρόαιµο παιδί του χειµώνα, η Μαρία Αλεξοπούλου γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1985. Προ αρκετών ετών, φοίτησε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό της Αθήνας, όπου διάλεξε την κατεύθυνση της Ιστορίας, παρόλο που τη γοήτευε η ριψοκίνδυνη καριέρα της Lara Croft. Εκτελούσε και χρέη συντονίστριας στο επίσηµο φόρουµ της Φιλοσοφικής. Αφού πήρε το πολυπόθητο πτυχίο, εργάστηκε ως αρθρογράφος σε site, όπου καταπιάστηκε µε ποικίλα θέµατα όπως η οµορφιά, το ευ ζην αλλά και µε τουριστικούς προορισµούς. Την τελευταία διετία έχει δηµιουργήσει τον δικό της µικρόκοσµο, το blog «One girl, one pen», όπου διατυµπανίζει τα µεγάλα πάθη της: Τα αναγνωστικά ταξίδια, τις κινηµατογραφικές εµπειρίες, τις τηλεοπτικές σειρές-φαινόµενα αλλά και τις αµφιλεγόµενες µουσικές της προτιµήσεις. «Η θλίψη που φωλιάζει µέσα µου» είναι το πρώτο της συγγραφικό πόνηµα.

Social Media:  Blog  |   goodreads | facebook  |  instagram

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Book tour & a Giveaway: Η θλίψη που φωλιάζει μέσα μου, της Μαρίας Αλεξοπούλου

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: