Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book tour & Giveaway: Τα Μυστικά των κόσμων – Το μονοπάτι του πεπρωμένου,  του Βασίλη Αλεξανδρόπουλου

Τίτλος: “Τα Μυστικά των κόσμων – Το μονοπάτι του πεπρωμένου”
Συγγραφέας: Βασίλη Αλεξανδρόπουλου
Κατηγορία: Φαντασίας
Αυτοέκδοση
Εκδόθηκε: 2018 – 366 σελίδες

Ένας άνδρας και μια γυναίκα μιας μυστήριας φυλής φέρνουν στον κόσμο ένα μωρό. Εκείνη τη νύχτα όμως… μια σκοτεινή θέληση είχε στραφεί πάνω τους! Φοβερές, σκοτεινές μορφές που αποζητούσαν το θάνατο του νεογνού! Οι γονείς τότε δρουν άμεσα! Σώζουν το παιδί τους στέλνοντάς το σε έναν κόσμο διαφορετικό!

Σε αυτόν τον νέο κόσμο, το μωρό με το όνομα Σιγκν, αναθρέφεται από ένα γέροντα. Μεγαλώνει μαζί του σε ένα ήσυχο χωριουδάκι μέχρι και τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του! Όμως τα χρόνια ξεγνοιασιάς του Σιγκν διακόπτονται απότομα, τη στιγμή που παράξενα γεγονότα έρχονται και στοιχειώνουν τη ζωή του.

Τα γεγονότα αυτά είναι το έναυσμα της επιστροφής του Σιγκν στον κόσμο όπου ανήκει, μα αγνοεί! Τώρα… έφτασε η στιγμή να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε!

Κάθε ήρωας πρέπει να εκπληρώνει το πεπρωμένο του! Με οποιοδήποτε κόστος… με οποιοδήποτε τίμημα!

Εσείς; Θα ακολουθήσετε;

Links:  tamystikatwnkosmwn

Διαγωνισμός

Το fancyowl.creations σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξανδρόπουλο (@tamystikatwnkosmwn) ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @ta_vivlia_tis_nonis
 
Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Τα Μυστικά των κόσμων – Το μονοπάτι του πεπρωμένου” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr.
Ο διαγωνισμός λήγει στις 14/04/2021.

Συνέντευξη με τον συγγραφέα

iliadamichailidi

Δώστε μας κάποιο στοιχείο για τη συνέχεια

Η συνέχεια έρχεται με το 2ο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Τα Μυστικά των Κόσμων: Πολεμώντας την Σκιά”, το οποίο κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2020 (αυτοέκδοση)! Μέσα από τις σελίδες του, ακολουθούμε τις περιπέτειες του Σιγκν, οι οποίες τον συναντούν πέρα από την (έστω και ελάχιστη) ασφάλεια της πόλης και των ανθρώπων (γεγονότα του 1ου βιβλίου)! Ο Σιγκν προσπαθεί να αφήσει πίσω του πολλά απ’ όσα τον στοίχειωσαν και αναγεννά μέσα του την ελπίδα του να συνεχίσει, έχοντας στην άκρη του μυαλού του ότι θα επιστρέψει πίσω στον κόσμο που μεγάλωσε! Στο μέρος εκείνο που γεύτηκε την σημασία της πραγματικής αγάπης! Πεπεισμένος πως έχει κάνει την σωστή επιλογή λοιπόν, ακολουθεί τον Νορ που θα τον οδηγήσει στον Οίκο του και θα του προσφέρει το αντικείμενο εκείνο που χρειάζεται ο Σιγκν για να επιστρέψει στο χωριό του, το Έιμερν!  

Με το πέρασμα του καιρού όμως, δεν αργεί να αντιληφθεί πως ο κόσμος εκεί έξω δε θυμίζει σε τίποτα εκείνον που άφησε πίσω του, φτάνοντας πολλές φορές να σκεφτεί: «Ποιο χέρι και τι νους έχει φτιάξει όλα αυτά! Αφύσικα όλα…» Αφύσικα όσο και ο ίδιος! 

  Ο φόβος και η ανησυχία φωλιάζουν στην ψυχή του! Και όταν μια απρόσμενη εξέλιξη έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες, τότε είναι που και ο Σιγκν θα καταλάβει πως κάποιες υποσχέσεις οι οποίες είναι δεμένες πάνω του, ίσως… να μην μπορέσουν να εκπληρωθούν! 

book_observatory_

Πώς αντιλαμβάνεστε τη λέξη πεπρωμένο εκτός του χώρου φαντασίας;

Επιλογές! Αυτή είναι η πρώτη (και η τελευταία) λέξη που μου έρχεται στο μυαλό! Μεγάλωσα με τη γνώση ότι οι επιλογές μας είναι τα εργαλεία εκείνα με τα οποία χαράζουμε το δικό μας μονοπάτι στη ζωή! Ακόμα και αν η ίδια η ζωή πολλές φορές μας αναγκάζει να συμμορφωθούμε στην ιδέα ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από ανήμπορα πιόνια, μέσα σε ένα προσχεδιασμένο πεπρωμένο! 

vivliofagos

emilysbookland

Από που προήλθε η ιδέα για την υπόθεση της ιστορίας;

Η ιδέα της ιστορίας δημιουργήθηκε σταδιακά! Ξεκίνησε πριν από σχεδόν 17 χρόνια και με τον καιρό ανακάλυψα το πού έπρεπε να οδηγηθεί το σενάριο! Εν αγνοία μου, δημιούργησα τότε την πρώτη ύλη, μέσα από το σβήσε-γράψε, γράψε-σβήσε! Και με τα χρόνια να περνάνε, προσθέτονταν σε αυτή την πρώτη ύλη γεγονότα, στοιχεία και χαρακτήρες, αποκτώντας τα σημερινά χαρακτηριστικά! Και για το λόγο ότι  τα Μυστικά των Κόσμων είναι μια ιστορία που παντρεύει Πραγματικότητα και Φαντασία με έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο, πολλά στοιχεία προήλθαν και προέρχονται από την απλή καθημερινή μου ζωή!

@ikaria_books_and_chocolate

Έχετε κάποιο αγαπημένο σημείο, μέσα ή έξω από το σπίτι, όπου σας εμπνέει ή σας αρέσει να καθίσετε και να γράψετε;

Και ναι και όχι θα έλεγα! Αν είχα να επιλέξω μόνο ένα θα επέλεγα το κρεβάτι! Εκεί έχω γράψει τον περισσότερο όγκο των έργων μου! Από κει και πέρα έγραφα και γράφω παντού! Όπου κι αν βρεθώ και με οποιοδήποτε μέσο! Σε κάθε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας!

books_and_roses_ 

Υπήρξαν κάποια βιβλία ή σειρές τα οποία σας ενέπνευσαν για να γράψετε το βιβλίο σας;

Δεν μου ήταν ποτέ εύκολο να ξεχωρίσω κάποιο ή μερικά από τα βιβλία που έχω διαβάσει έως σήμερα! Παραδέχομαι ότι είναι λίγα και το καθένα από αυτά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών δεν ανήκουν στο κομμάτι του Φανταστικού! Παίρνω πάρα πολλά σαν άνθρωπος από τους κλασικούς λογοτέχνες κυρίως! Τα «μεγάλα συγγραφικά μυαλά» του 19ου και του 20ου αιώνα! Όσον αφορά από σειρές δεν βλέπω καθόλου είναι η αλήθεια!

Insatiable Readings

Δώστε μας μια ατάκα από το βιβλίο σας που πραγματικά θα θέλατε οι αναγνώστες σας να θυμούνται κλείνοντας το βιβλίο σας.

«Η ζωή δεν είναι μόνο στόχοι. Δεν σχεδιάζεται με στυλό πάνω σε μια κόλλα χαρτί! Η ζωή είναι μια διαδικασία μέσα στην οποία έχουμε χιλιάδες επιλογές! Γιατί η ζωή συνεχίζει, ξεδιπλώνεται… κινείται μπροστά!» Από “Βιβλίο 1ο : Στο Μονοπάτι του Πεπρωμένου”.

ta vivlia tis nonis

Πως εμπνευστήκατε το εξώφυλλο ?

Το εξώφυλλο να πούμε πως είναι δημιούργημα των ζωγράφων Γιάννη και Ελένης Σταυριανίδη! Facebook: (John St) – (Eleni Stav). Είναι σκηνή μέσα από το σενάριο του 1ου βιβλίου! Κατέληξα σε αυτή θεωρώντας πως αντιπροσωπεύει τόσο τη Φαντασία όσο και το μυστήριο! Κύρια συστατικά από τα οποία αποτελείται το 1ο βιβλίο της σειράς! Η απόφαση για την συγκεκριμένη εικόνα πάρθηκε από εμένα το 2014 και ολοκληρώθηκε τέλη του 2016-αρχές 2017! Όταν και οι δρόμοι οι δικοί μου, του Γιάννη και της Ελένης συναντήθηκαν!

Γνωρίστε τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξανδρόπουλο

Ο Βασίλης Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε στην 1 Οκτώβρη του 1989. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυτικής Παραγωγής στο Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας. Σήμερα ζει και εργάζεται πάνω στο επάγγελμα που σπούδασε, στην πόλη της Αμαλιάδας. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες. Με πιο σημαντική για εκείνον να είναι αυτή της συγγραφής

Social Media Links: Goodreads | Instagram | Blog

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: