Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book & Review tour & a Giveaway: Η Γη των Αμόλυντων, Τριάδα, του Ευάγγελου Ιωσηφίδη

Τίτλος: Η Γη των Αμόλυντων
Συγγραφέας: Ευάγγελος Ιωσηφίδης
Κατηγορία: Νουβέλα
Εκδόσεις Ελκυστής
Εκδόθηκε:23/11/2020
Σελίδες:462

Οι καιροί είναι ζοφεροί και τρεις έφηβοι φίλοι νιώθουν παγιδευμένοι στην τελματωμένη ζωή του χωριού τους, που μαστίζεται από μια μυστήρια και θανατηφόρα αρρώστια. Οι ζωές τους θα αλλάξουν ριζικά, όμως, όταν μια μάγισσα επισκεφτεί το χωριό. Οι τρεις φίλοι, μαγεμένοι από τις ικανότητές της, αποφασίζουν να την ακολουθήσουν στον άγνωστο έξω κόσμο, μακριά από όσα ήξεραν, σε μια γη γεμάτη θαύματα. Μια γη όπου κυριαρχεί η μαγεία, η περιπέτεια και ο κίνδυνος, όμοιος με τον όποιον δεν έχουν ξαναδεί. Ελάτε μαζί τους στο ταξίδι τους αυτό. Καλώς ήρθατε στη Γη των Αμόλυντων!

Links:  elkistis.gr  |goodreads  | bookworld  |   politeianet | .protoporia |

Διαγωνισμός

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με τον συγγραφέα Ευάγγελο Ιωσηφίδη @vaggelisiosifidis ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @emilysbookland

Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Η Γη των Αμόλυντων” και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr. Ο διαγωνισμός λήγει στις 29/01/2020.

Συνέντευξη με τον συγγραφέα

@alexandra_nms

Πόσο καιρό σας πήρε η συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου;

 Η πρώτη επαφή μού πήρε 21 ημέρες. 90.000 λέξεις. Κύλησε τόσο φυσικά, σαν να το έβλεπα σε ταινία, οπότε το έγραψα γραμμικά. Από εκεί και πέρα, φυσικά, σε διάστημα δύο ετών, το ξαναδιάβασα και το εμπλούτισα 5-6 φορές.

@anna.s_books

Από πού πηγάζει η έμπνευση σου;

 Η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων σχετίζεται με τη μαγεία, οπότε σίγουρα όσα έχω διαβάσει και δει σχετικά (Χάρι Πότερ, Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, αντίστοιχες ταινίες και Anime). Το στοίχημα για μένα ήταν να ξεφύγω από τα κλισέ και τα αδύναμα στοιχεία των έργων αυτών. Συνεπώς, περαιτέρω έμπνευση μου έδωσαν κυρίως οι προσωπικές μου εμπειρίες και σκέψεις, ώστε να υπάρχει πρωτοτυπία.

vivliofagos

Μπορείς να μας κάνεις μία σύντομη περιγραφή (των δύο γραμμών) για τον καθένα από τους τρείς βασικούς ήρωες; Τι ενώνει και τι χωρίζει τους τρεις φίλους;

Ο Κάυλ είναι εσωστρεφής, άτολμος και νιώθει τους άλλους. Θέλει να γίνει ισχυρότερος και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Η Λίβυ είναι παρορμητική, τολμηρή και πεισματάρα. Νιώθει πολύ άνετα μέσα στην ιδιόμορφη οικογένειά της και θέλει να τους προστατέψει.

Ο Ντάρον είναι σοβαρός, μαζεμένος και πειθαρχημένος. Έχει την αυτοπεποίθηση που λείπει από τον Κάυλ, αλλά του λείπει η φαντασία και η δημιουργικότητα εκείνου.

Τους ενώνει ο δεσμός που έχουν μεταξύ τους και με τη μαγεία και η αφοσίωση στο πρόσωπο που τους έφερε κοντά. Τους χωρίζει το παρελθόν τους, το οποίο ορίζει διαφορετικούς στόχους για τον καθένα.

authoring.melodies

Υπάρχουν νοήματα που προσπαθείς να περάσεις μέσα από τους χαρακτήρες σου; Κι αν ναι, ποια είναι αυτά συνήθως; Πιστεύεις γενικά ότι ένας συγγραφέας και γενικά ένας καλλιτέχνης, πρέπει να διαπαιδαγωγεί;

Η διαπαιδαγώγηση πρέπει να υπάρχει και να έρχεται φυσικά, μέσα από την πλοκή και τους διαλόγους. Δεν πρέπει ο συγγραφέας να μακρηγορεί και να φλυαρεί λέγοντας τις απόψεις του εκτός πλοκής. Τα νοήματα που θέλω να περάσω είναι πολλά, αλλά ακόμα και να μην ήθελα, αυτά έρχονται ασυναίσθητα, άσχετα με τη βούληση του συγγραφέα. Προσωπικά με εμπνέουν η φιλία, η αυτοθυσία, η δύναμη της λογικής και της αποφασιστικότητας, καθώς και η ελπίδα στο μέλλον.

@books_and_roses_

Γιατί επιλέξατε να γράψετε φαντασία ; Τι είναι αυτό που ξεχωρίσατε σε αυτό το είδος και σας ώθησε να το επιλέξετε;

Η φαντασία είναι ένα γόνιμο χωράφι, έτοιμο να σπείρεις με ό,τι επιλέξεις. Έχει ελάχιστες προϋποθέσεις και αχανή χώρο ανάπτυξης. Μπόρεσα να δημιουργήσω έναν κόσμο από την αρχή, με τους κανόνες που ήθελα να θέσω ο ίδιος. Το να αναπλάσω κάτι που μπορεί να βιώσει ο καθένας στην καθημερινότητά του δε θα με ικανοποιούσε, διότι θα έλειπε η φαντασία!

@ikaria_books_and_chocolate

Για τον κόσμο του βιβλίου σας, πήρατε έμπνευση από κάποια συγκεκριμένη περιοχή εντός ή εκτός της Ελλάδας;

Πήρα έμπνευση από πολλούς τόπους, εντός κι εκτός Ελλάδας. Η Χερσόνησος Ίστεν διαφέρει από μέρος σε μέρος. Όλα μου τα ταξίδια με έχουν γεμίσει εικόνες και ποικιλία, αλλά τελικά δε στόχευσα να περιγράψω συγκεκριμένες τοποθεσίες μέσα από το βιβλίο μου. Θα έλεγα πως έχω μεταβολίσει εικόνες και συνήθειες λαών για να φτιάξω κάτι καινούριο σε κάθε περιοχή.

@book_observatory_

Η εικόνα του εξωφύλλου αποτελεί κάποια συγκεκριμένη σκηνή του βιβλίου;

 Ναι, η εικόνα του εξωφύλλου είναι αναπαράσταση σκηνής του βιβλίου. Συγκεκριμένα, από τις τρεις διαφορετικές εικόνες που είχα κατά νου, διάλεξα αυτήν, τόσο για τη δυναμική της εικόνας, όσο και για τον συμβολισμό που δίνει σε σχέση με τους χαρακτήρες και τον κόσμο.

Lefkisbooks

Είχατε από μικρός το όνειρο να γίνετε συγγραφέας??? Και αν όχι τι ήταν αυτό που τελικά σας επηρέασε

Από μικρός το ήθελα, κυρίως επειδή από πολύ νωρίς είχα επαφή με πολλούς συγγραφείς μέσα από τα έργα τους. Δεν είχε στεριώσει τότε η φιλοδοξία αυτή, διότι δεν ήξερα αν μπορούσα να γίνω, αν είχα τη δυνατότητα. Μετά από χρόνια ξεκίνησα να γράφω κι όσο συνεχίζω, τόσο θα ψάχνω όλο και καλύτερους τρόπους να είμαι αυτό που θέλω, δηλαδή συγγραφέας.

iliadamichailidi

Μιληστε μας για τη συνέχεια του εργου

Η σειρά «Η Γη των Αμόλυντων» θα είναι μια σειρά τεσσάρων βιβλίων. Ήδη έχω γράψει τρία και τώρα κρατώ σημειώσεις για το τέταρτο. Το δεύτερο και τρίτο μέρος είναι αρκετά μεγαλύτερα από το πρώτο και εξερευνούν περισσότερο τον κόσμο του βιβλίου και τους ίδιους τους χαρακτήρες, που μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Ο τίτλος του δεύτερου μέρους θα είναι «Αιθέρας».

@emilysbookland

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σκοπός που επιλέξατε 3 φίλους ως ήρωες; Έχει κάποια σημασία ο αριθμός 3;

Ο αριθμός 3 έχει μια δυναμική που με βοηθά πολύ στο χτίσιμο των χαρακτήρων. Ξεφεύγει από τη δυαδικότητα, αλλά δεν είναι και τόσο πολύπλοκη όσο το να είχα τέσσερα ή παραπάνω άτομα. Αν και φυσικά, αυτό θα αλλάξει στα επόμενα βιβλία…

@social_lurking

Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να γράψετε φαντασία; Τί σας ιντριγκάρει περισσότερο στο χώρο του φανταστικού;

Στον χώρο του φανταστικού, με ιντριγκάρει η δημιουργία ενός κόσμου αλλά και η συνέπεια σε αυτόν. Νιώθω σαν ζωγράφος, που μπορεί να σχεδιάσει από τις πρώτες, αδρές γραμμές μέχρι και τις πιο λεπτομερείς πινελιές. Φαντασία ήθελα να γράψω από πάντα, για να διοχετεύσω τη δημιουργικότητά μου στον πιο κατάλληλο τομέα και να ξέρω ότι άλλοι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν στον κόσμο μου.

ta vivlia tis nonis

Διαβάζετε κλασικούς ;

Κλασικούς διαβάζω. Πάντα διάβαζα, αλλά παλιότερα περισσότερο. Θεωρώ πως έχω αποκτήσει κάποιες στέρεες βάσεις, αν και σκοπεύω να στραφώ πάλι στην κλασική λογοτεχνία εν καιρώ. Πρόσφατα διάβασα από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, τα «Ο Γέρος και η Θάλασσα» και «Αποχαιρετισμός στα Όπλα».

insatiable readings

Δώσε μας μια ατάκα από το «Η Γη των Αμόλυντων» που πραγματικά θα ήθελες ο αναγνώστης σου να θυμάται κλείνοντας το βιβλίο σου.

 “Το να είμαστε μάγοι σημαίνει να λέμε ναι στις προκλήσεις, να επεκτείνουμε τα όρια της μαγείας μας και να κυνηγάμε την εμπειρία”. Είναι η πεμπτουσία της ιδέας της μαγείας, για εμένα. Η σκέψη ότι ο μάγος ψάχνει να ανακαλύψει συνεχώς νέες εμπειρίες, νέα γνώση και να επιστρέφει πάντα δυνατότερος. Αυτή η νοοτροπία διέπει όχι μόνο την «Τριάδα» αλλά όλη τη σειρά «Γη των Αμόλυντων».

Γνωρίστε τον συγγραφέα  Ευάγγελο Ιωσηφίδη

Ο Βαγγέλης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την -διαδικτυακή συνήθως- έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία του «Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού» και «7 Καταραμένες Ιστορίες». -Διατηρεί ιστολόγιο στο διαδίκτυο, όπου αρθρογραφεί τακτικά (www.skylosofies.blogspot.com).

Social Media Links: goodreadselkistis.gr  |  facebook  |  instagram

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: