Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

Book tour & Review & Giveaway: Η μελωδία του χρυσόψαρου, της Παναγιώτας Σταυρίδη

Τίτλος: “Η Μελωδία του χρυσόψαρου”
Συγγραφέας: Παναγιώτας Σταυρίδη
Κατηγορία: Μυθιστόρημα Μυστηρίου, Τρόμου,
 Επιστημονικής Φαντασίας
Εκδόσεις Ζενίθ
Εκδόθηκε: 2021 – 441 σελίδες

Έτος 2062. Η Σελίν, μια νεαρή ιδιωτική ντεντέκτιβ και ψυχολόγος από τη Ρωσία, καλείται στη Μυτιλήνη, για να εντοπίσει την εξαφανισμένη σύζυγο ενός ντόπιου πιανίστα, του Λευτέρη.

Η Σελίν είναι προικισμένη με ιδιαίτερα χαρίσματα, όπως τη διαίσθηση και τα όνειρά της, έχοντας την δυνατότητα να προβλέψει και να εντοπίσει οτιδήποτε ζητά λύση. Αυτό είναι και το κλειδί στο επάγγελμά της.

Διαίσθηση ή λογική; Τι μας οδηγεί σε έναν ανεξιχνίαστο γρίφο που ζητά λύση;

Ο Λευτέρης μέσα από πολλές κλειστές πόρτες προσπαθεί να βρει μια χαραμάδα σωτηρίας. Συναισθηματικά παιχνίδια του μυαλού ή παιχνίδια των τεχνολογικών εξελίξεων; Μέσα από αυτά γεννιέται το τέλειο πειραματόζωο;

Γιατί ό,τι είναι γραφτό να συμβεί θα εμφανιστεί με τον πιο μελωδικό τρόπο… Σε κάθε νότα ξετυλίγεται και ένα φρικιαστικό έγκλημα που ζητά λύση… Ό,τι δεν επισημαίνεις ίσως να έχει και τη μεγαλύτερη σημασία για το δικό σου μυστικό, γιατί απλά θες να το κρύψεις στην άκρη του μυαλού σου, αγαπημένο μου χρυσόψαρο…

Links:  | Goodreads | Εκδόσεις Ζενίθ  |

Το fancyowl.gr σε συνεργασία με την συγγραφέα Παναγιώτα Σταυρίδη (@giota_geo_stav) ετοίμασαν έναν Instagram διαγωνισμό στο προφίλ @
 
Τα δώρα του νικητή είναι ένα αντίτυπο του βιβλίου “Η Μελωδία του Χρυσόψαρου”, μία αφίσα με έργο της συγγραφέως και μία θήκη για σελιδοδείκτες από το @fancyowl.gr.
Ο διαγωνισμός λήγει στις 26/07/2021.

Συνέντευξη με την συγγραφέα

@ta_vivlia_tis_nonis

Από που εμπνευστήκατε τον τίτλο του βιβλίου σας;

Πάντα ήμουν λάτρης της μουσικής αλλα και των γρίφων, έτσι θέλησα να δημιουργήσω ένα αινιγματικό καλλιτεχνικό τίτλο που να συμφωνεί με την υπόθεση του βιβλίου. Η αλήθεια είναι οτι ο τίτλος μου ήρθε πηγαία γράφοντας.

@ikaria_books_and_chocolate

Πως προέκυψε η συγγραφή στην ζωή σας;

Η συγγραφή στην ζωή μου μπήκε δυναμικά στην ηλικία των 23 ετών. Βρισκόμουν σε ψυχολογική σύγχυση εκείνη την εποχή και πολλά απο τα όνειρα μου ήταν έντονα. Το πρώτο μου βιβλίο ξεκίνησε απο ένα όνειρο.

@emilysbookland

Από που προήλθε η ιδέα για την υπόθεση του βιβλίου;

Η μελωδία του χρυσόψαρου ήταν και εκείνο κομμάτι ενός ονείρου. Το διάστημα της συγγραφής του βιβλίου είχα χάσει απο την ζωή έναν αγαπημένο φίλο και είχα ονειρευτεί μια απο τις κεντρικές σκηνές του βιβλίου. Έπειτα γράφοντας την σκηνή ήρθε η έμπνευση.

@anna.s_books

Εσείς ως άνθρωπος λειτουργείτε συχνότερα ακολουθώντας τη διαίσθηση ή τη λογική;

Βασικό μου όπλο στην καθημερινότητα είναι η διαίσθηση  και πολλές φορές η εκλογικευμένη διαίσθηση.

Αggelina Papathanasiou

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς που ενδεχομένως έχουν επηρεάσει τον τρόπο γραφής σας;

Ο Ισαακ Ασιμώφ θα έλεγα για αρχή που αφήνει την φαντασία μου να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες εικόνες του μέλλοντος. Επίσης θα ανέφερα  και ότι προτιμώ ιδιαιτέρως τους συγγραφείς της εποχής μας που ο καθένας με την πινελιά του με ωθεί σε κάτι διαφορετικό. Η Ειρήνη Βαρδάκη που με την γραφή της αγγίζει την ψυχή μου και με βοηθάει να ξεγυμνώνω την δική μου ψυχή στο χαρτί. Η Κωνσταντίνα Μόσχου που με το έξυπνο χιούμορ της στα αστυνομικά λατρεμένα βιβλία βοηθά να δίνω νότες θετικής ενέργειας και να οραματίζομαι με πιο θετικό και χιουμοριστικό τρόπο στην γραφή μου και τον Γεωργό Δαμτσιο με την γρήγορη ροή του και το απίστευτο σασπένς του.

@iliadamichailidi

Μιληστε μας για τη συγγραφικη σας πορεια.

Το πρώτο μου βιβλίο ήταν τα Επτά Θανάσιμα Ερωτήματα το είχα γράψει στην ηλικία 23 ετών και αυτό απευθύνεται σε γρίφους των επτά θανάσιμων Ερωτημάτων στο μακρινό μέλλον. ¨Είναι θρίλερ σε συνδυασμό με επιστημονική φαντασία. Μέσα από την δημιουργία αυτού του βιβλίου και ορισμένων λαθών που είχα κάνει τότε οδηγήθηκα στη Μελωδία του Χρυσόψαρου το οποίο και σας παρουσιάζω και αγαπώ πολύ. Εύχομαι και εσείς να το αγαπήσετε και να ταξιδέψετε στην μελωδία του. Πρόκειται για ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ, επιστημονικής φαντασίας.

@lefkisbooks

Τι σας επηρέασε για να γράψετε ένα βιβλίο που έχει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας; 

Εκτός από τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, μεγάλη επιρροή μου έδωσαν και τα video games επιστημονικής φαντασίας που περιλάμβαναν και γρίφους όπως το resident evil στο οποίο ήμουν και εθισμένη.

@amaryllis

Γιατί επέλεξες η ιστορία σου να διαδραματίζεται στο μέλλον;

Λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων αλλα και της ροπής που έχει πάρει η καθημερινότητα απολαμβάνω να οραματίζομαι και να αναρωτιέμαι για το μέλλον. Οπότε έχω στόχο να δημιουργήσω και ερωτήματα στους αναγνώστες μου

@social_lurking

Ποιό είναι το αγαπημένο σας βιβλίο επιστημονικής φαντασίας;

Ο Γυμνός Ήλιος Του Ισαάκ Ασίμωφ.

@book_observatory

Αγαπάτε και ως αναγνώστρια τη λογοτεχνία τρόμου και μυστηρίου;

@insatiablereadings

Ποια είναι η Γιώτα Σταυρίδη; Με τι ενθουσιάζεται; Τι την γεμίζει; Τι την εμπνέει; Τι εκτιμά και τι αγαπάει περισσότερο;

Εγώ η Γιώτα Σταυρίδη είμαι ένας άνθρωπος ερωτευμένος με την τέχνη και την ζωή. Ενθουσιάζομαι με τα ανοιχτά μυαλά, την θετική σκέψη, την εξέλιξη, με την σοκολάτα και τις γάτες. Με εμπνέει η καθημερινότητα και ο στόχος για αυτοπραγμάτωση. Αγαπώ την θετική πλευρά των ανθρώπων, την τέχνη σε κάθε της μορφή τα ζώα τα πολλά ταξίδια. Και αγαπώ και ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσαν η Βιβή Χατζηκυριάκου η ομάδα της και όλοι εσείς στην συνέντευξη αυτή σας ευχαριστώ θερμά.

Γνωρίστε την συγγραφέα Παναγιώτα Σταυρίδη

Η Γιώτα Σταυρίδη κατάγεται από τη Μυτιλήνη της Λέσβου. Μένει στην Αθήνα. Είναι Πληροφορικάριος και φοίτησε στο ΤΕΙ Λαμίας στο τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Εργάζεται στον χώρο της Υγείας.
Η αγάπη της για τη συγγραφή κειμένων σε συνδυασμό με τη μελέτη βιβλίων ψυχολογίας, την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της έργου με τίτλο ‘‘Επτά Θανάσιμα Ερωτήματα’’. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής…
Έπειτα ασχολείται με την ζωγραφική ενεργά από δέκα περίπου ετών και έχει λάβει μέρος σε  εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο «Θέατρο Των Αλλαγών» και έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις.
Διαχειρίζεται την διαδικτυακή ομάδα arts, life & travel, την σελίδα e-psychology travel και συνδιαχειρίζεται την σελίδα art spirits.
H “Μελωδία του Χρυσόψαρου” είναι ένα βιβλίο που περιέχει συνδυασμό επιστημονικής φαντασίας, ψυχολογικού θρίλερ και μυστηρίου.

Social Media Links: Goodreads | InstagramFacebook

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: